Перални за вграждане

Перални за вграждане

Заложете на по-доброто качество и стил на пералните за вграждане на Либра Груп.

Пералнята е още един важен уред, без който домакинството трудно би се справило. Прането на ръка отнема прекалено много време и усилия. А и защо да се занимавате, след като с натискането на няколко бутона, пералнята ще го направи вместо Вас?

И тук се появява обичайният въпрос: „Свободностоящ или вграден модел?”.

Винаги съветваме клиентите си да помислят внимателно от каква пералня се нуждаят. Изборът зависи не само от членовете на семейството и ежеседмичното пране, но и от големината на помещението.

Каква е разликата между свободстоящите и пералните за вграждане?

Ако трябва да сравняваме продуктовото разнообразие, несъмнено свободностоящите предлагат по-голям избор от модели. Те не се нуждаят от инсталация или обвързване с канализиционната мрежа. Могат да бъдат поставени навсякъде, стига да бъдат свързани с маркуч към мивката и да бъдат включени  в обикновен електрически контакт.

Това означава, че винаги може да смените позицията им или да ги преместите сами, когато правите реновации по кухнята или искате да освежите обстановката.

Освен това, при свободностоящите имате повече възможности за разполагане на уреда, ако жилището Ви го позволява – баня, мокро помещение, килер, кухня.

От друга страна, пералните за вграждане са подходящ избор за всички домове с ограничено пространство. Те са много по-компактни в сравнение с традиционните модели. Проектирани са, така че да могат да се вградят в обзавеждането, спестявайки място. В зависимост от модела могат изцяло да останат незабелязани или да се слеят с интериора и да се превърнат в стилен акцент.

Друга разлика между двата вида е в капацитета. Моделите за вграждане са пригодени да паснат на стандартните размери на шкафовете. Това означава, че техните барабани са с малко по-малък капацитет от свободностоящите.

Въпреки това свободностоящите са по-големи и често стърчат от кухненския плот, когато не сте съобразили размерите. Това не само може да развали цялостната визия, но и да е неудобно по време на експлоатация.

Какви видове перални за вграждане има?

На пазара ще откриете два вида:

    • Полувградени – при тях машината се скрива изцяло от шкафа, но се вижда предната част на вратата и контролите.

    • Изцяло вградени – вратата на шкафа напълно скрива цялата машина и трябва да се отвори вратичката, за да я видите и използвате.

Какви са предимствата на пералните за вграждане?

    • Придават стилна визия на кухнята Ви.

Вградената пералня е най-добрият избор, когато се стремите към модерен, елегантен или минималистичен стил на обзавеждане. Липсата на издатини и пасването й перфектно в шкафовете ще придадат на Вашето пространство усещане за простор и уют. Освен това, по този начин ще отворите пространството и ще имате възможността да организирате по-добре работните си зони без пречки.

    • Улесняват почистването на кухнята

При свободностоящите машини почистването на пространството зад тях е почти невъзможно. Ще трябва да разкачите уреда и да го издърпате, за да достигнете до всички ъгълчета и кътчета. При вградените интегрирането на машината помага да поддържате кухнята по-чиста, защото има по-малко места за почистване.

    • По-тихи са.

Вградените перални машини са по-тихи, защото вратите на шкафа прекъсват звука. Това ще осигури минимални нива на безпокойство в кухнята.

Какво трябва да знаем при избора на перални за вграждане?

Важно е да запомните, че пералнята за вграждане е покупка, която ще направите само ВЕДНЪЖ. Затова не щадете време и усилия в проучването на харесаните от Вас модели. Запознайте се с функциите и програмите им. Защото, спрете ли се веднъж на подходяща пералня за вграждане, тя няма да Ви предаде дълги години.

Първата стъпка при избор е да обърнете внимание на енергийния клас на уреда. По-старите модели може да Ви се струват добър избор заради ниската цена. Но при тях потреблението на ток и вода е по-голямо. Така в дългосрочен план, Вие ще сте спестили от цената, но ще имате високи разходи.

Съветваме Ви никога да не залагате на перални за вграждане с клас по-нисък от А.

Следващата стъпка е да обърнете внимание на мощността и капацитета. Малко хора знаят, че от мощността зависи оборотите на пералнята. Капацитетът най-често варира между 5 и 8 килограма.

При избора обърнете внимание и на програмите, специалните функции и дали лесно можете да се справите с тях.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси относно функциите или се нуждаете от професионален съвет. Потърсете ни на телефон: 088 22 66 929.


В тази категория няма продукти.