Съдомиялни машини за вграждане

Съдомиялни машини за вграждане

В днешно време съдомиялните за вграждане се считат за стандарт в повечето домове. Те са проектирани с мисълта, че ще бъдат монтирани под плота и в шкафа, където щеса в непосредствена връзка с тръбите на мивката.

Всички искаме да спестим време от домакинските задължения. Понякога работата е толкова много, че виждайки купчината с мръсни съдове, това ни демотивира. Миенето на ръка е не само уморително, но и отнема много време и усилия.

С помощта на вградените съдомиялни Вие ще рационализирате процеса на почистване и ще забравите за времето, прекарано на мивката.

Затова можем да кажем, че това е един от най-важните електроуреди във всяко домакинство.

Каква е разликата между свободностоящите и съдомиялните за вграждане?

Както вече споменахме, основната идея на вградените съдомиялни е да бъдат инсталирани в кухненските шкафове, за да са напълно интегрирани в интериора на кухнята. Те се монтират под кухненския плот и трябва задължително да се свържат към водопроводната мрежа на Вашия дом.

За разлика от тях, свободностоящите не изискват да имат водопроводна връзка. Тя може да бъде поставена на всяко едно място в помещението, стига да бъде свързана с мивка и маркуч.

Друга разлика е и, че при останалите уреди за вграждане, и повечето съдомиялни по размери са стандартизирани с размерите на кухненското обзавеждане. Обикновено ширината е 50 см, дълбочината – 60 см, а височината – 81.5 см.

Разбира се, ако имате нестандартно пространство, можете и да откриете модел с по-големи размери. Затова Ви препоръчваме винаги да обръщате внимание на описанието на продуктите. Ако се съмнявате за някой параметър, допитайте се до консултантите в нашия онлайн магазин.

От друга страна, свободностоящите ще осигурят по-голяма гъвкавост не само откъм позиционирането си, но и от към размерите си.

Какви са предимствата на съдомиялните за вграждане?

Несъмнено този модел може да Ви предложи множество предимства. На първо място Ви позволява ефективно да оползотворите помещението. Причината е самото им позициониране в кухненското обзавеждане, което максимилизира използването на наличното място. Не изискват допълнително подово пространство или място за съхранение, което няма да се използва.

По този начин ще подобрите и цялостната естетика. Вградените съдомиялни ще се интегрират не само при планирането на дизайна, но и във вече съществуващи интериори. Имат по-изчистен и стилен външен вид, което им позволява да се напаснат на околните шкафове, създавайки хармонична и красива атмосфера.

Съдомиялните за вграждане добиха популярност и заради подобрената им технология и ефективност. Освен че поемат по-голямо количество съдове и прибори, осигуряват икономия на вода и електричество. Така с натискането на няколко бутона имате безупречно чисти съдове и пестите от сметките! Това е особено полезно, когато имате голямо семейство или често каните гости.

Най-новите съдомиялни имат и еко- и енерго-спестяващи режими, които допълнително помагат за намаляване на консумацията. Някои притежават и специални сензори, определящи нивото на замърсяване на водата и регулиращи цикъла на измиване. По този начин оптимизират използваните ресурси по най-добрия начин.

Модерните модели предлагат и широк набор от функции и настройки. Например: регулируеми стелажи и рафтове за поставяне на съдове с нестандартни размери, специализирани опции за измиване – дезинфекция, миене на деликатни съдове и други. Смарт моделите дори могат да предложат и дистанционно управление и наблюдение.

Друго голямо преимущество е, че съдомиялните за вграждане са проектирани с шумоизолиращи функции. Те са в пъти по-тихи по време на работа в сравнение със свободностоящите. Това е не само удобно, но и полезно, ако кухнята е с отворен план към хола или предпочитате да не бъдете притеснявани от работещи уреди.

И не на последно място – те Ви осигуряват лесен достъп и възможност за бързо зареждане на съдовете, без да се налага да им отделяте ненужно време и усилия.

Какви са недостатъците на съдомиялните за вграждане?

Необходима е допълнителна инсталация. Препоръчително е да се консултирате с професионалист за начина на монтаж. Това ще Ви спести не само редица неприятности, но и ще си спестите време и усилия.

Друго неудобство е, че след поставянето й не можете самоинициативно да я преместите. Дори при ремонтиране на кухнята или възникване на повреда, ще се наложи първо да бъде демонтирана и след това поставена отново.

Изборът на вградени уреди ще пожертва част от мястото Ви за съхранение. При добро планиране, можете да избегнете този проблем и да спечелите допълнително пространство на пода в кухнята.

Как да изберете правилната съдомиялна за вграждане?

При избор на уреди за вграждане, много хора допускат грешката да направят покупката на база външен вид и функционалности. Ние Ви съветваме да започнете отначало – като вземете размерите на шкафа, в който ще бъде вграден уредът. По този начин ще избегнете неприятности като променяне на разпределението, за да напаснете съдомиялната с обзавеждането.

Има три вида съдомиялни за вграждане – напълно вградени, полувградени и такива, разположени под плота. За да определите какъв тип Ви е необходим, трябва да си отговорите на няколко важни въпроса:

    • Какъв тип контролен панел предпочитам?

    • Какви са размерите на нишата в кухнята за съдомиялната?

    • Колко висок е плотът?

Следва да обърнете внимание на функционалностите, стила и конфигурацията на контролния панел на уреда. Когато става въпрос за управлението, можете да избирате между модели с горно или предно управление.

Уредите с горно управление предлагат  по-елегантна и минималистична визия. Контролният панел е директно поставен в горната част, което го прави по-малко видим. При моделите с предно управление, панелът е разположен от външната страна на уреда. Това позволява лесен достъп и бързо активиране на желания цикъл на измиване.

Какви съдомиялни за вграждане ще откриете при нас?

Ние, от Либра Груп, Ви предлагаме голямо разнообразие от продукти на най-добрите международни производители. Не пропускайте да разгледате нашите предложения и да създадете своята стилна и функционална кухня!

Свържете се с нас на телефон: 088 22 66 929, ако се нуждаете от консултация или професионален съвет.


Съдомиална Gorenje GV642E90

Съдомиална Gorenje GV642E90

669.99лв.

Технически характеристикиОбщиГрупа изделияСъдомиална машинаЕнергиен класEКлас ниво на шумCЛинияЛиния..

Съдомиална Gorenje GV643D90

Съдомиална Gorenje GV643D90

759.99лв.

Технически характеристикиОбщиГрупа изделияСъдомиална машинаЕнергиен класDКлас ниво на шумCЛинияЛиния..

Съдомиална за вграждане Gorenje GV520E15

Съдомиална за вграждане Gorenje GV520E15

599.00лв.

Продуктов фиш*Гаранцията на уредите е за срок от 2г., за да получите допълнителни 3г, се изисква зад..

Съдомиялна Gorenje GV520E10

Съдомиялна Gorenje GV520E10

659.99лв.

Енергиен стикер    продуктов фиш*Гаранцията на уредите е за срок от 2г., за да получите до..

Съдомиялна Gorenje GV561D10

Съдомиялна Gorenje GV561D10

739.99лв.

Енергиен стикер   Продуктов фиш*Гаранцията на уредите е за срок от 2г., за да получите доп..

АКЦИЯ
Съдомиялна Gorenje GV631E60

Съдомиялна Gorenje GV631E60

760.00лв. 799.00лв.

Енергиен стикер   Продуктов фиш*Гаранцията на уредите е за срок от 2г., за да получите доп..

-5%
СЪДОМИЯЛНА GORENJE GV673C60

СЪДОМИЯЛНА GORENJE GV673C60

929.99лв.

*Гаранцията на уредите е за срок от 2г., за да получите допълнителни 3г, се изисква задължителна рег..

СЪДОМИЯЛНА GORENJE GV693C60UVAD

СЪДОМИЯЛНА GORENJE GV693C60UVAD

1299.99лв.

*Гаранцията на уредите е за срок от 2г., за да получите допълнителни 3г, се изисква задължителна рег..

Показани са 1 до 8 от 8 (1 страници)